21 september 2014
13:00

Storvreta IK F01

Referat: Bälinge IF F01 - Storvreta IK F01

Äntligen en match där vi har både spel och resultat med oss. Visserligen kommer vi till start med en något sargad trupp med många småkänningar och återbud. Även om det ser lite lojt ut på uppvärmingen, så visar vi genast att vi vill föra denna match. Vi skapar inledningsvis en massa chanser och målen börjar trilla in med jämna mellanrum. Storvreta lyckas göra ett mål i första halvlek efter att vi blivit lite passiva genom hela laget, men detta är i stort sätt den enda chans de har och Maja (i första) och Frida (i andra) får knappt känna på bollen.
Vi går in i halvleksvila med en 5-1 ledning och diskuterar vikten av att fortsätta att spela bollen och på så sätt slippa jaga bollen och bli trötta i onödan. Vi spelar om möjligt ännu bättre i andra halvlek och kunde mycket väl gjort fler mål än de 3 som gav slutresultatet 8-1. Vi är idag betydligt mer aggresiva än senaste matchen och alla jobbar och försöker följa den spelplan vi har. Extra bra idag är att vi, när vi vunnit bollen, släpper bollen snabbt istället för att försöka gå själva - något som är lätt hänt när man leder med många mål. Vi utnyttjar kanterna mycket bra och får in bollen framför och snett bakåt framför mål och har otroligt många avslut. Vissa går i mål, medan andra går strax utanför eller tar i "trävirket".